410 tineri NEETs (16-29 ani) se vor inscrie in programul „A doua sansa” si vor fi pregatiti pentru piata muncii.
Proiectul „Viitorul incepe azi” va fi derulat pe parcursul a 3 ani, in regiunea Sud-Muntenia, jud. Dambovita, cu sustinerea Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta stimularea integrarii pe piata muncii a 410 tineri NEETs din Regiunea Sud–Muntenia, judetul Dambovita, prin furnizarea de masuri inovative de (re)integrare in sistemul de educatie. Tinerii NEETs sunt persoanele incadrate la categoria someri, inregistrati la ANOFM/AJOFM, care nu au fost inscrisi in sistemul de educatie deloc, sau care au parasit prematur sistemul de educatie.
Ne concentram activitatile: pentru a oferi sprijin tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani care din diverse motive sociale nu au reusit terminarea scolii, sa :
- Primeasca consultanta gratuita.
- Primeasca suport pentru a se intoarce in sistemul de educatie.
- Primeasca consiliere pentru a se putea integra cat mai repede pe piata muncii.
- Dobandeasca calitati care le vor creste sansele de a reusi in viata.
Parteneri:
- Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita
- Asociatia „Institutul Pentru Politici Sociale”
Grupul-tinta al proiectului este constituit dintr-un numar de 410 tineri NEETs cu varsta cuprinsa intre 16 – 29 ani din regiunea Sud-Muntenia, jud. Dambovita, care nu au un loc de munca, inregistrati la ANOFM/AJOFM, care nu au fost inscrisi in sistemul de educatie deloc, sau care au parasit prematur sistemul de educatie.
Poti fi chiar tu..daca:
- Ai abandonat scoala si nu ai finalizat educatia obligatorie.
- Nu ai un loc de munca dar iti doresti siguranta financiara.
- Cauti sprijin si indrumare pentru a te intoarce la scoala, pe piata muncii sau a uceniciei.
Contacteaza-ne. Invata. Angajeaza-te.
Daca nu stii in ce directie sa o apuci cu viata ta, hai sa ne cunoastem! Vom gasi impreuna o solutie potrivita pentru povestea ta.
Terminarea scolii si obtinerea unei diplome de liceu va ajuta tinerii cu un nivel scazut de educatie sa duca vieti active, productive si independente. Cunostintele dobandite de cei care se reintorc la scoala sau la cursuri de formare profesionala, ii ajuta si le permite sa obtina un loc de munca. Loc de munca care nu ar fi fost posibil din cauza abandonarii scolii.
Este important sa incepi. Noi te indrumam si iti suntem alaturi.
1.Timpul redus de finalizare a studiilor. A doua sansa este un program de educare pe termen scurt, dar care aduce in viata ta efecte pe termen lung. Iti vei finaliza cu succes studiile primare sau secundare in 2, respectiv 4 ani de scolarizare. Pe deasupra vei primi si o calificare profesionala in domeniul ales de tine.
2.Motivatia financiara. De-a lungul timpului, toti tinerii inscrisi in proiect au dobandit calificari profesionale care i-au ajutat sa isi gaseasca un loc de munca stabil. Ba chiar mai mult, unii au reusit sa isi deschida propriile afaceri. Dupa finalizarea proiectului, vei obtine un set de abilitati profesionale care it vor oferi un venit stabil si un trai mai bun.
3.Inscrierea fara batai de cap. Indiferent de varsta, mediul de provenienta sau etnie, oricine poate beneficia de a doua sansa la educare. Inscrierea se face prin depunerea dosarului de inscriere la unitatile de invatamant care dispun de acest program. Trebuie doar sa alegi domeniul pe care doresti sa te dezvolti si sa iti depui dosarul.
4.Orientare in cariera. Vei primi sprijinul necesar pentru a face cea mai potrivita alegere. Cadrele didactice analizeaza nevoile si interesele elevilor pentru ca la final sa se asigure ca faci cea mai buna alegere.
5.Identificarea si dezvoltarea abilitatilor fiecaruia. Tu alegi domeniul in care vrei sa lucrezi, iar profesorii te vor ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile. Vei avea parte de consiliere si suport atat pe parcursul studiilor, cat si dupa finalizarea lor.
6.Dezvoltarea propriei afaceri. Principala preocupare a cadrelor didactice este de a incuraja tinerii sa isi deschida propria afacere. Acestia te vor indruma pas cu pas in dezvoltarea unei inteprinderi personale.
7.Accesul la educatie. Acest poiect se ocupa cu integrarea in piata muncii a tinerilor care nu au putut avea parte de consiliere si informare, dar care isi doresc sa isi continue studiile. Situatiile nefavorabile si mediul social sunt principalele motive pentru care tinerii abandoneaza scoala. Pentru ei, este cel mai dificil sa gaseasca un loc de munca sau sa se integreze in societate. De aceea, majoritatea tinerilor care nu si-au finalizat studiile sunt astazi someri. Din fericire, s-au initiat programe de educatie care le ofera toata sustinerea de care au nevoie pentru a termina invatamantul primar si gimnazial obligatoriu.
Daca si tu vrei sa lupti pentru un viitor mai bun, alege sa te inscrii in programul A doua Sansa. Avantajele de fata reprezinta principalele motive pentru care are trebui sa optezi sa te reintorci la scoala. In viitor, nu numai ca vei putea obtine un job bine platit, dar vei putea sa iti si dezvolti o afacere.
Hai sa ne cunoastem! Noi avem incredere in tine!
Vrei sa iti continui scoala? Daca faci parte din grupul nostru tinta noi te putem ajuta! Contacteaza-ne si vei avea parte de tot suportul nostru!
BUGETUL PROIECTULUI este în valoare de 4,750,924.45 lei.
„Program Operaţional/ Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman POCU/736/6/1/Creşterea numărului de tineri NEETs şomeri cu vârsta între 16 – 29 ani”. “
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro